Magazin

International: “Estonia has probably the most advanced digital society in Europe today.”

The Republic of Estonia, which is celebrating its centenary this year, has come a long way from the agricultural society of the past. His Excellency DR MART LAANEMÄE describes what makes his country one of Europe’s digital leaders.

Excellency, just like this year’s partner country of the ITB Berlin, Mecklenburg-Vorpommern, Estonia can also score with breath-taking landscapes at the Baltic Sea. Which tourism highlights in your country can you personally recommend and how has tourism changed in recent years?
This year there are many events all over the country to celebrate […]

11. Juni 2018|club! Magazin Sommer 2018, International|

International: “I value the ‘we can’ attitude!”

Top tobacco company Reemtsma has operated in Hamburg since 1923. PRASAD PRAVIN, the company’s Indian-born CFO, reveals what ignites him in Hamburg.

How many people work for your company in Hamburg, Germany and worldwide? Do you expect this number to change?
Reemtsma is a subsidiary of Imperial Brands Plc, a business headquartered in Bristol in the UK. We have over 40 manufacturing plants and our tobacco and non-tobacco brands are sold in over 160 markets. Worldwide we have more than 30,000 employees and in Germany over 2,000 employees. Our Hamburg location […]

11. Juni 2018|club! Magazin Sommer 2018, International|

International: PARTNER CLUBS – STACKS OF COLOUR AND STYLE

From beginnings beset with disaster, THE STACK in Cape Town rose from the ashes to make a formidable comeback and is now one of the most vibrant venues in the city with an award-winning brasserie.

“The Stack was born on a fragrant afternoon in the monsoon season during a vacation in Sri Lanka”, recalls Nigel Pace. The rain poured outside and the gin flowed inside, opening up blueskies thinking and visions of a stylish club, a special space where like-minded, fabulously interesting people could come to share their love of all […]

11. Juni 2018|club! Magazin Sommer 2018, International|

Behind the Scenes: Von der Rebe bis ins Weinglas

Wie entsteht ein Wein und wie wird er auf den Geschmack der Kunden abgestimmt? club! hat den Weg von der Traubenlese über den Herstellungsprozess bis zur Verkostung im Glas beim HANSEATISCHEN SEKT UND WEIN KONTOR verfolgt und festgestellt, dass dabei kein Detail dem Zufall überlassen wird.

Als 2015 Matteo Menicacci, Herr über die Weinberge des Castello di Meleto, zwischen den fast 25 Jahre alten Rebstöcken stand, um die ersten reifen Merlot-Trauben zu probieren, da ahnte er schon, dass daraus ein großer Wein würde entstehen können. Die Wetterbedingungen in der malerischen Chianti-Region […]

11. Juni 2018|Behind the Scenes, club! Magazin Sommer 2018|

Gourmet & Genuss: Essen auf Rädern

Im traditionsreichen Salonwagen „Hanseat“ kredenzte NILS-KIM PORRU dem neuen Vorstand der Hamburger Hochbahn, HENRIK FALK, während einer Stadtrundfahrt auf der historischen Ringstrecke erlesene Fingerfood-Köstlichkeiten.

Nils-Kim Porru ist schon da. Und hat sich Verstärkung mitgebracht. Der Küchenchef des Business Club Hamburg und sein Azubi Nicolas La Rocca werkeln sehr emsig, denn der Schauplatz der Begegnung mit Henrik Falk, dem Vorstandsvorsitzenden der Hamburger Hochbahn AG (HHA) findet in der U-Bahn statt. Jawohl, in der U-Bahn! Und zwar zur Rushhour. Na gut, nicht gerade in einem vollgestopften Waggon auf der Strecke zwischen Dammtor und […]

11. Juni 2018|club! Magazin Sommer 2018, Gourmet & Genuss|